Τα τελευταία χρόνια, οι συνθήκες της ζωής και της καθημερινότητάς μας διαρκώς δυσκολεύουν. Κοινωνικά φαινόμενα όπως η ανεργία, η ξενοφοβία, η κατάρρευση των θεσμών και των προτύπων,  έχουν κορυφωθεί. Απόρροια αυτών των προβλημάτων είναι η εμφάνιση της παραβατικότητας και εγκληματικότητας στα σχολεία μας .

Το σχολείο καλείται να αντιμετωπίσει είτε στην πρωτογενή φάση της πρόληψης, είτε στη δευτερογενή φάση της αντιμετώπισης, τα θέματα που απασχολούν τα παιδιά μας. Για το λόγο αυτό και με την υπ αριθμ. Πρωτ. ΦΠ.1216/7662/17-11-2023 απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας, πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση της  Κοινωνικής Λειτρουργού  Πολυξένης Παπαναστασίου στο σχολείο μας.

Η κοινωνική λειτουργός θα συνεργάζεται συστηματικά, τόσο με τα παιδιά, εξατομικευμένα (σε προσωπικές συναντήσεις – συνεδρίες), όσο και με τις οικογένειες που επιθυμούν , για την αντιμετώπιση ειδικών θεμάτων προσωπικής και  κοινωνικής φύσης. Οι συνεδρίες θα πραγματοποιούνται σε χώρο όπου θα διασφαλίζεται το απόρρητο της  συνάντησης. Επίσης, σύμφωνα με τις ανάγκες, μπορούν να οργανωθούν ομάδες  παιδιών και γονέων συμβουλευτικής και υποστηρικτικής.

Αφήστε σχόλιο